kiszona kapusta pekińska, marchew, dymka, papryka gochugaru
sos do wyboru : majonez chipotle, majonez ziołowy, bbq
Nasz domowy, kremowy hummus z dodatkiem oliwy z oliwek, przypraw, kolendry podawany z chlebkiem pita
do wyboru: z makaronem lub ryżem i natką pietruszki
danie inspirowane japońskim ramenem: aromatyczny orzechowy bulion z makaronem ryżowym, ‘’mięso’’ mielone, olej chilli, kiełki mung, kolendra, dymka, orzeszki ziemne, sezam
ręcznie robiony makaron papardelle z sosem bolognese z tofu i warzywami, ‘’parmezan’’ z nerkowców, bazylia, oliwa z oliwek
z sosem chimichurri, frytki z batata, ziołowy majonez, świeża salatka, vinegret, prażone migdały, pieczone pomidorki cherry
w aromatycznym sosie z tajskim zielonym curry z mlekiem kokosowym oraz tofu, pędy bambusa, marchewka, papryka, cukinia, kiełki mung, kolendra, limonka
koreańska miska ryżu z dodatkami : ‘’mięso’’ mielone orientalnie przyprawione, marynowana czerwona kapusta, edamame z olejem sezamowym, kimchi Las Weges, rukola, ogórek zielony, kiełki mung, prażone orzeszki ziemne, sezam, marynowana rzodkiew daikon, kolendra, do wyboru sos: gochujang lub łagodny teriyaki
ogórek kiszony, marynowana kapusta, czerwona cebula, chipotle mayo, domowa bułka z sezamem, frytki
puree ziemniaczane z tymiankem i oliwą, zasmażana kiszona kapusta z tempehem, natka pietruszki
do wyboru: z makaronem lub ryżem
ręcznie robiony makaron papardelle z sosem bolognese z tofu i warzywami, parmezan z nerkowców, bazylia, oliwa z oliwek
2szt z nutellą z daktyli , sos malinowy, cukier puder
Wegańska wariacja słynnej Panna cotty na bazie mleczka kokosowego i agaru, podawana z musem owocowym, wiórkami kokosowymi, miętą i świeżymi owocami. Całość zamknięta w słoiczku.
Zamknięta w słoiczku nasza autorska wariacja na wzór PRL-owskiego bloku czekoladowego. Spróbuj, a się zakochasz!
Wegańska odpowiedź na amerykański klasyk - intensywny i słodki z nutą espresso.
Godziny pracy