kiszona kapusta pekińska, marchew, dymka, papryka gochugaru
sos do wyboru : majonez chipotle, majonez ziołowy, bbq
do wyboru: z makaronem lub ryżem i natką pietruszki
gęsty orzechowo - sezamowy bulion z pszennym makaronem , olej chilli, mielone ‘mięso’ sojowe z pastą z czarnej fasoli, pak choi, kiełki mung, karmelizowane grzyby shitake, dymka, sezam, nori. Jeśli marzy Ci się odrobina szaleństwa to poproś w komentarzu o kluski śląskie zamiast makaronu :)
z sosem chimichurri, frytki z batata, ziołowy majonez, pieczone warzywa (cukinia, papryka, pieczarki), czerwona cebula, pieczone pomidorki cherry
puree ziemniaczane z tymiankem i oliwą, zasmażana kiszona kapusta z tempehem, natka pietruszki
koreańska miska ryżu z dodatkami : ‘’mięso’’ mielone orientalnie przyprawione, marynowana czerwona kapusta, edamame z olejem sezamowym, kimchi Las Weges, rukola, ogórek zielony, kiełki mung, prażone orzeszki ziemne, sezam, marynowana rzodkiew daikon, kolendra, do wyboru sos: gochujang lub łagodny teriyaki
"kurczak" z białka grochu z warzywami stir fry, w słodko- kwaśnym sosie na bazie tamaryndowca z kafirem, ryż jaśminowy, ogórek z mango, kolendra
domowa brioszka, kotlet z czarnej fasoli lub kotlet a’la wołowy, marynowana czerwona kapusta, awokado, chutney jabłkowy, rukola, ogórek, roślinny majonez
Sałatka z pieczonymi batatami z prażoną cieciorką, pomidorkami, granatem, czerwoną cebulą, dressingiem orzechowym, orzeszkami ziemnymi i kolendrą.
kluski śląskie w sosie kurkowym z roślinną śmietanką, wędzone tofu, mini buraczki, mielone pestki dyni z natką pietruszki, koper
do wyboru: z makaronem lub ryżem
Nuggetsy roślinne, frytki, surówka z marchewki
Kluski śląskie z sosem owocowym i "śmietanką"
Klasyczne frytki z ketchupem.
mini wersja naszego flagowego dania specjalnie z myślą o najmłodszych - ryż, papryka, ogórek, "mięso" mielone, edamame, sos Teriyaki (zawiera imbir i czosnek)
z sosem chimichurri, frytki z batata, ziołowy majonez, pieczone warzywa (cukinia, papryka, pieczarki), czerwona cebula, pieczone pomidorki cherry